GRAND PRIX 2016


 


 L.P.
NAZWISKO I IMIĘ PODLODOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
OTWARCIE
SEZONU
SPŁAWIKOWE MISTRZOSTWA
KOŁA
PUCHAR PREZESA GRUNTOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
SPŁAWIKOWE
ZAKOŃCZENIE
SEZONU
     PUNKTY       MIEJSCE

1.

FRUKACZ MARIUSZ
13 4 1 2 7 4 31 1

2.

ULFIK JAROSŁAW
1 9,5 6,5 4 11 2 34 2

3.

BANASIK MARIUSZ
4 5 9 5 14,5 1 38,5 3

4.

BRYŁKA RADOSŁAW
3 2 5 20 5 5 40 4

5.

WROŃSKI RAFAŁ
2 1 2 14 19 14 52 5
6.
SIWCZYŃSKI ZBIGNIEW
10 11 3 6 8 14 52 5

7.

KASZPER KRZYSZTOF
13 3 21 20 1 6 64 6

8.

SZAFERT JAROSŁAW
13 12 4 20 2 14 65 7

9.

MICHAŁOWSKI KRZYSZTOF
5 17,5 15 17 9 3 66,5 8

10.

RATKA ARTUR
10 17,5 13 8 19 11,5 79,0 9

11.

GOŁĄB ANDRZEJ
13 6,5 6,5 20 19 14 79 9

12.
SZAFERT JACEK 13 17,5 10 20 6 14 80,5 10

13.

POŁACIK MATEUSZ
13 14 21 1 19 14 82 11
14.
MAZUR PIOTR
7 17,5 21 9 19 9 82,5 12

15.

RATKA TOMASZ
10 22 12 10 19 10 83 13
16.
RADZIOCH MACIEK
13 22 21 11 3 14 84 14

17.

PLUTA ANDRZEJ
13 9,5 18 17 14,5 14 84 14

18.

BRYŁKA KAMILA

13 8 14 20 19 14 88 15
19.
WIECZOREK ŁUKASZ
13 22 21 17 4 14 91 16
20.
NICIA PAWEŁ
13 22 21 7 14,5 14 91,5 17

21.

STYRCZEWSKI MICHAŁ
8 22 19 20 14,5 8 91,5 17

22.

CHRZĄSTEK MACIEJ
13 22 21 3 19 14 92 18

23.

SKÓRA JAROSŁAW
13 6,5 21 20 19 14 93,5 19

24.

KIZIŃSKI KRZYSZTOF
13 22 8 20 19 14 95 20

25.

STYRCZEWSKI ŁUKASZ
13 22 16 12 19 14 96 21

26.

CHŁĄDZYŃSKI PIOTR
13 22 21 20 19 7 98 22

27.

ŚWIERNIAK WŁADYSŁAW
13 22 11 20 19 14 99 23

28.

DZIUBCZYK LESZEK
13 22 21 20 10 14 100 24

29.

STYRCZEWSKI TADEUSZ
13 22 21 13 19 14 102 25

30.

CHRZĄSTEK JERZY
13 22 21 15 19 11,5 101,5 26

31.

BARBUSKI KRZYSZTOF
13 17,5 21 20 19 14 104,5 27

32.

POŁACIK ARTUR
13 17,5 21 20 19 14 104,5 27

33.

NECZAJ BARTOSZ
13 22 21 20 14,5 14 104,5 27

34.

MOŻDZEŃ GRZEGORZ
13 22 21 20 14,5 14 104,5 27

35.

BRONISZEWSKI SŁAWOMIR
13 22 17 20 19 14 105 28


 Do punktacji Grand Prix  zaliczane będą wszystkie zawody kołowe organizowane przez nasze koło, w których biorą udział jedynie członkowie naszego koła a
 w przypadku zawodów otwartch jest robiona osobna punktacja tylko na wynikach członków naszego koła.
Do punktacji brane są tylko wyniki zawodów, w zależności tylko od metody połowu jakie te zawody przewidują.
 Jeżeli  metoda połowu jest dowolna, to wtedy decyduje waga złowionych ryb niezależnie od metody połowu.
Od tego roku, będzie prowadzona wspólna tabela dla wszystkich członków naszego koła niezależnie od podziału na kategorie np. senior, kobieta, junior, kadet


Wyniki zliczane są według regulaminu PZW dotyczącego punktacji w sektorach i podsektorach :

Klasyfikacja w podsektorze lub sektorze.
6.4.1. Wyniki klasyfikacji indywidualnej w podsektorze lub sektorze ustala się na podstawie liczby punktów zdobytych przez zawodnika. Przy jednakowej ilości punktów, z
 wyjątkiem dyscypliny spławikowej i podlodowej, o kolejności zawodnika decyduje dłuższa ryba (w dyscyplinie muchowej i spinningowej „na żywej rybie”),
a jeżeli i ona jest równa zawodnicy otrzymują liczbę punktów równą średniemu miejscu, które by zajęli
przykład 1:
dwóch zawodników na miejscu 7 – sumuje się (7+8):2= 7,5 punktów każdy;
przykład nr 2:
 trzech zawodników ma miejsce 8 – sumuje się (8+9+10):3=9 punktów każdy).
 
Zawodnicy, którzy nie złowili ryby w dyscyplinie spławikowej i podlodowej otrzymują liczbę punktów równą średniej wartości miejsc nie przydzielonych w ich podsektorze lub sektorze
 przykład 1:
 25 zawodników, jedenastu z nich sklasyfikowano na 11 miejscach z punktacją od 1 do 11, następni zawodnicy otrzymują (12+25):2=18,5 punktów każdy;
 przykład nr 2:
 33 zawodników, sześciu z nich
złowiło ryby i otrzymują punkty od 1 do 6 i 27 zawodników, którzy nie złowili żadnej ryby otrzymują (7+33):2=20 punktów każdy;
 przykład nr 3:
 33 zawodników, trzydziestu z nich złowiło ryby, a trzech nie złowiło żadnej. Ci ostatni otrzymują (31+33):2=32 punkty każdy), a w
dyscypline spinningowej i muchowej otrzymują liczbę punktów równą ilości zawodników w najliczniej obsadzonym sektorze. Jeżeli jest tylko jeden zawodnik w dyscyplinie spławikowej
lub podlodowej, który nie złowił żadnej ryby w sektorze, otrzyma on liczbę punktów równą ostatniej pozycji w podsektorze lub sektorze (np. 33 zawodników, 32 złowiło rybę, jeden nie
złowił i otrzymuje on 33 punkty).

Osobom nie biorącym udziału w jakiś zawodach, w zależności od  listy uczestników zawodów, w punktacji będą dopisywane 2pkt.