GRAND PRIX 2017


 


 L.P.
NAZWISKO I IMIĘ PODLODOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
OTWARCIE
SEZONU
SPŁAWIKOWE MISTRZOSTWA
KOŁA
GRUNTOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
SPININGOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
ZAKOŃCZENIE
SEZONU
     PUNKTY       MIEJSCE

1.
BRYŁKA RADEK 1 4 4 9 10 12 40 1

2.
FRUKACZ MARIUSZ 5 1 10 18 10 1 45 2

3.
ULFIK JAREK 4 6 7 12 10 6,5 45,5 3

4.
SZAFERT JACEK 6 11 9 2 6 13 47 4

5.
BANASIK MARIUSZ 15 2 6 10 10 8 51 5

6.
SIWCZYŃSKI ZBIGNIEW 11,5 9 3 6 1 21 51,5 6

7.
MICHAŁOWSKI KRZYSIEK 11,5 8 15 15,5 6 2 58 7

8.
SZAFERT JAREK 15 17 11 1 10 5 59 8

9.
RATKA TOMEK 3 10 19 8 6 17 63 9

10.
KASZPER KRZYSZTOF 11,5 17 2 11 10 14 65,5 10

11.
WIECZOREK  ŁUKASZ 7 17 12 18 10 3 67 11

12.
OLSZEWSKI SŁAWOMIR 2 14 13 18 10 11 68 12

13.
STYRCZEWSKI MICHAŁ 15 12 19 4,5 10 9 69,5 13

14.
BRYŁKA KAMILA 15 5 5 18 10 21 74 14

15.
RATKA ARTUR 15 7 19 13 3 18 75 15

16.
ŚWIERNIAK WŁADYSŁAW 15 17 19 14 10 4 79 16

17.
GARASIŃSKI PAWEŁ 1 17 19 15,5 6 21 79,5 17

18.
BANASIK GRZEGORZ 15 17 16 3 10 21 82 18

19.
CHRZĄSTEK MACIEK 15 17 1 18 10 21 82 18

20.
MAZUR PIOTR 8 17 14 18 10 16 83 19

21.
NICIA PAWEŁ 15 17 19 18 10 6,5 85,5 20

22.
GOŁĄB ANDRZEJ 15 3 19 18 10 21 86 21

23.
POŁACIK MATEUSZ 15 17 19 4,5 10 21 86,5 22

24.
CHŁĄDZYŃSKI PIOTR 15 17 19 7 10 21 89 23

25.
ŚWITOŃ MICHAŁ 15 17 19 18 10 10 89 23

26.
CHRZĄSTEK JERZY 15 17 8 18 10 21 89 23

27.
SZAFERT MARIUSZ 15 17 19 18 2 21 92 24

28.
MICHAŁOWSKA ANETA 15 17 19 18 10 15 94 25

29.
RADZIOCH MACIEK 11,5 17 19 18 10 19 94,5 26

30.
PLUTA ANDRZEJ 15 14 17 18 10 21 95 27

31.
KACZMAREK MIREK 15 17 19 18 6 21 96 28

32.
WROŃSKI RAFAŁ 15 14 19 18 10 21 97 29


 Do punktacji Grand Prix  zaliczane będą wszystkie zawody kołowe organizowane przez nasze koło, w których biorą udział jedynie członkowie naszego koła a
 w przypadku zawodów otwartch jest robiona osobna punktacja tylko na wynikach członków naszego koła.
Do punktacji brane są tylko wyniki zawodów, w zależności tylko od metody połowu jakie te zawody przewidują.
 Jeżeli  metoda połowu jest dowolna, to wtedy decyduje waga złowionych ryb niezależnie od metody połowu.
Od tego roku, będzie prowadzona wspólna tabela dla wszystkich członków naszego koła niezależnie od podziału na kategorie np. senior, kobieta, junior, kadet


Wyniki zliczane są według regulaminu PZW dotyczącego punktacji w sektorach i podsektorach :

Klasyfikacja w podsektorze lub sektorze.
6.4.1. Wyniki klasyfikacji indywidualnej w podsektorze lub sektorze ustala się na podstawie liczby punktów zdobytych przez zawodnika. Przy jednakowej ilości punktów, z
 wyjątkiem dyscypliny spławikowej i podlodowej, o kolejności zawodnika decyduje dłuższa ryba (w dyscyplinie muchowej i spinningowej „na żywej rybie”),
a jeżeli i ona jest równa zawodnicy otrzymują liczbę punktów równą średniemu miejscu, które by zajęli
przykład 1:
dwóch zawodników na miejscu 7 – sumuje się (7+8):2= 7,5 punktów każdy;
przykład nr 2:
 trzech zawodników ma miejsce 8 – sumuje się (8+9+10):3=9 punktów każdy).
 
Zawodnicy, którzy nie złowili ryby w dyscyplinie spławikowej i podlodowej otrzymują liczbę punktów równą średniej wartości miejsc nie przydzielonych w ich podsektorze lub sektorze
 przykład 1:
 25 zawodników, jedenastu z nich sklasyfikowano na 11 miejscach z punktacją od 1 do 11, następni zawodnicy otrzymują (12+25):2=18,5 punktów każdy;
 przykład nr 2:
 33 zawodników, sześciu z nich
złowiło ryby i otrzymują punkty od 1 do 6 i 27 zawodników, którzy nie złowili żadnej ryby otrzymują (7+33):2=20 punktów każdy;
 przykład nr 3:
 33 zawodników, trzydziestu z nich złowiło ryby, a trzech nie złowiło żadnej. Ci ostatni otrzymują (31+33):2=32 punkty każdy), a w
dyscypline spinningowej i muchowej otrzymują liczbę punktów równą ilości zawodników w najliczniej obsadzonym sektorze. Jeżeli jest tylko jeden zawodnik w dyscyplinie spławikowej
lub podlodowej, który nie złowił żadnej ryby w sektorze, otrzyma on liczbę punktów równą ostatniej pozycji w podsektorze lub sektorze (np. 33 zawodników, 32 złowiło rybę, jeden nie
złowił i otrzymuje on 33 punkty).

Osobom nie biorącym udziału w jakiś zawodach, w zależności od  listy uczestników zawodów, w punktacji będą dopisywane 2pkt.