GRAND PRIX 2021


 
S

 L.P.
NAZWISKO I IMIĘ
OTWARCIE
SEZONU
GRUNTOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
SPINIGOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
SPŁAWIKOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
MARATON
NOCNY
ZAKOŃCZENIE
SEZONU
SPININGOWE
ZAKOŃCZENIE
SEZONU
     PUNKTY       MIEJSCE

1.
BANASIK MARIUSZ 1 8 4 1 6 2 22 1

2.
MAZUR PIOTR 11 7 4 4 3 9 38 2

3.
STYRCZEWSKI MICHAŁ 2 4 8 2 15 13 44 3

4.
SIWCZYŃSKI ZBIGNIEW 5 2 4 13 15 5 44 3

5.
WROŃSKI RAFAŁ 6 1 8 12 5 13 45 4

6.
GOŁĄB ANDRZEJ 3 5 8 7 15 13 51 5

7.
MICHAŁOWSKI KRZYSIEK 8 6 8 10 13 7 52 6

8.
FRUKACZ MARIUSZ 17 16 1 3 15 3 55 7

9.
STĘPIEŃ TOMEK 4 12 8 5 15 13 57 8

10.
RADECKI RAFAŁ 7 16 4 16 2 13 58 9

11.
ŚWITOŃ MICHAŁ 13 3 8 16 8 11 59 10

12.
RATKA TOMEK 10 11 8 9 15 8 61 11

13.
SZAFERT JACEK 15 10 4 16 4 13 62 12

14.
MICHAŁOWSKA ANETA 14 9 8 16 12 6 65 13

15.
RATKA ARTUR 9 12 8 16 15 10 70 14

16.
ULFIK JAREK 12 16 8 6 15 13 70 14

17.
STĘPIEŃ KRZYSIEK 17 10 8 8 15 13 71 15

18.
KASZPER KRZYSIEK 17 16 8 16 1 13 71 15

19.
BRYŁKA RADEK 17 16 8 11 15 4 71 15

20.
BANASIK ADAM 17 16 8 16 15 1 73 16

21.
BUDZYNOWSKI RADEK 17 16 8 16 7 13 77 17

22.
BANASIK GRZEGORZ 17 16 8 16 9 13 79 18

23.
DESKA TOMEK 17 16 8 16 10 13 80 19

24.
HALUSZKA ADAM 17 16 8 16 11 13 81 20

25.
BRYŁKA KAMILA 17 16 8 14 15 13 85 21


 Do punktacji Grand Prix  zaliczane będą wszystkie zawody kołowe organizowane przez nasze koło, w których biorą udział jedynie członkowie naszego koła a
 w przypadku zawodów otwartch jest robiona osobna punktacja tylko na wynikach członków naszego koła.
Do punktacji brane są tylko wyniki zawodów, w zależności tylko od metody połowu jakie te zawody przewidują.
 Jeżeli  metoda połowu jest dowolna, to wtedy decyduje waga złowionych ryb niezależnie od metody połowu.
Od tego roku, będzie prowadzona wspólna tabela dla wszystkich członków naszego koła niezależnie od podziału na kategorie np. senior, kobieta, junior, kadet


Wyniki zliczane są według regulaminu PZW dotyczącego punktacji w sektorach i podsektorach :

Klasyfikacja w podsektorze lub sektorze.
6.4.1. Wyniki klasyfikacji indywidualnej w podsektorze lub sektorze ustala się na podstawie liczby punktów zdobytych przez zawodnika. Przy jednakowej ilości punktów, z
 wyjątkiem dyscypliny spławikowej i podlodowej, o kolejności zawodnika decyduje dłuższa ryba (w dyscyplinie muchowej i spinningowej „na żywej rybie”),
a jeżeli i ona jest równa zawodnicy otrzymują liczbę punktów równą średniemu miejscu, które by zajęli
przykład 1:
dwóch zawodników na miejscu 7 – sumuje się (7+8):2= 7,5 punktów każdy;
przykład nr 2:
 trzech zawodników ma miejsce 8 – sumuje się (8+9+10):3=9 punktów każdy).
 
Zawodnicy, którzy nie złowili ryby w dyscyplinie spławikowej i podlodowej otrzymują liczbę punktów równą średniej wartości miejsc nie przydzielonych w ich podsektorze lub sektorze
 przykład 1:
 25 zawodników, jedenastu z nich sklasyfikowano na 11 miejscach z punktacją od 1 do 11, następni zawodnicy otrzymują (12+25):2=18,5 punktów każdy;
 przykład nr 2:
 33 zawodników, sześciu z nich
złowiło ryby i otrzymują punkty od 1 do 6 i 27 zawodników, którzy nie złowili żadnej ryby otrzymują (7+33):2=20 punktów każdy;
 przykład nr 3:
 33 zawodników, trzydziestu z nich złowiło ryby, a trzech nie złowiło żadnej. Ci ostatni otrzymują (31+33):2=32 punkty każdy), a w
dyscypline spinningowej i muchowej otrzymują liczbę punktów równą ilości zawodników w najliczniej obsadzonym sektorze. Jeżeli jest tylko jeden zawodnik w dyscyplinie spławikowej
lub podlodowej, który nie złowił żadnej ryby w sektorze, otrzyma on liczbę punktów równą ostatniej pozycji w podsektorze lub sektorze (np. 33 zawodników, 32 złowiło rybę, jeden nie
złowił i otrzymuje on 33 punkty).

Osobom nie biorącym udziału w jakiś zawodach, w zależności od  listy uczestników zawodów, w punktacji będą dopisywane 2pkt.