GRAND PRIX 2024


 
S

 L.P.
NAZWISKO I IMIĘ
OTWARCIE
SEZONU
PUCHAR PREZESA GRUNTOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
SPŁAWIKOWE
MISTRZOSTWA
KOŁA
MARATON
NOCNY
ZAKOŃCZENIE
SEZONU
SPININGOWE
ZAKOŃCZENIE
SEZONU
     PUNKTY     MIEJSCE

1.
STĘPIEŃ TOMASZ 1 3 - - - - - 4 1

2.
MAZUR PIOTR 3 1 - - - - - 4 1

3.
STYRCZEWSKI MICHAŁ
2 6 - - - - - 8 2

4.
BANASIK MARIUSZ 4 4 - - - - - 8 2

5.
SIWCZYŃSKI ZBYSZEK 6 6 - - - - - 12 3

6.
NOWAK TOMASZ 5 8 - - - - - 13 4

7.
RADECKI RAFAŁ 9 10 - - - - - 19 5

8.
FRUKACZ MARIUSZ 19 2 - - - - - 21 6

9.
GOŁĄB ANDRZEJ 14 9 - - - - - 23 7

10.
BRYŁKA RADOSŁAW 7 17 - - - - - 24 8

11.
ŚWITOŃ MICHAŁ 11 13 - - - - - 24 8

12.
STĘPIEŃ KRZYSZTOF 12 12 - - - - - 24 8

13.
PRZYBYLSKI ROMAN 13 11 - - - - - 24 8

14.
SZAFERT JACEK 10 16 - - - - - 26 9

15.
BARCHAN KRZYSZTOF 8 19 - - - - - 27 10

16.
ULFIK JAREK
19 10 - - - - - 29 11

17.
BOROWIECKI OLEG 17 14 - - - - - 31 12

18.
KASZTELAN ZBIGNIEW 15 19 - - - - - 34 13
19.

RATKA TOMEK
19 15 - - - - - 34 13

20.
FRUKACZ DAREK 16 19 - - - - - 35 14


 Do punktacji Grand Prix  zaliczane będą wszystkie zawody kołowe organizowane przez nasze koło, w których biorą udział jedynie członkowie naszego koła a
 w przypadku zawodów otwartch jest robiona osobna punktacja tylko na wynikach członków naszego koła.
Do punktacji brane są tylko wyniki zawodów, w zależności tylko od metody połowu jakie te zawody przewidują.
 Jeżeli  metoda połowu jest dowolna, to wtedy decyduje waga złowionych ryb niezależnie od metody połowu.
Od tego roku, będzie prowadzona wspólna tabela dla wszystkich członków naszego koła niezależnie od podziału na kategorie np. senior, kobieta, junior, kadet
Zgodnie z sugestią kolegów, do końcowego wyniku punktacji, nie będzie uwzględniany jeden najgorszy wynik zawodów.
Podyktowane to jest tym, że nie wszystkim pasują zawsze terminy zawodów lub z powodów losowych nie mogą brać udziału w spotkanich.


Wyniki zliczane są według regulaminu PZW dotyczącego punktacji w sektorach i podsektorach :

Klasyfikacja w podsektorze lub sektorze.
6.4.1. Wyniki klasyfikacji indywidualnej w podsektorze lub sektorze ustala się na podstawie liczby punktów zdobytych przez zawodnika. Przy jednakowej ilości punktów, z
 wyjątkiem dyscypliny spławikowej i podlodowej, o kolejności zawodnika decyduje dłuższa ryba (w dyscyplinie muchowej i spinningowej „na żywej rybie”),
a jeżeli i ona jest równa zawodnicy otrzymują liczbę punktów równą średniemu miejscu, które by zajęli
przykład 1:
dwóch zawodników na miejscu 7 – sumuje się (7+8):2= 7,5 punktów każdy;
przykład nr 2:
 trzech zawodników ma miejsce 8 – sumuje się (8+9+10):3=9 punktów każdy).
 
Zawodnicy, którzy nie złowili ryby w dyscyplinie spławikowej i podlodowej otrzymują liczbę punktów równą średniej wartości miejsc nie przydzielonych w ich podsektorze lub sektorze
 przykład 1:
 25 zawodników, jedenastu z nich sklasyfikowano na 11 miejscach z punktacją od 1 do 11, następni zawodnicy otrzymują (12+25):2=18,5 punktów każdy;
 przykład nr 2:
 33 zawodników, sześciu z nich
złowiło ryby i otrzymują punkty od 1 do 6 i 27 zawodników, którzy nie złowili żadnej ryby otrzymują (7+33):2=20 punktów każdy;
 przykład nr 3:
 33 zawodników, trzydziestu z nich złowiło ryby, a trzech nie złowiło żadnej. Ci ostatni otrzymują (31+33):2=32 punkty każdy), a w
dyscypline spinningowej i muchowej otrzymują liczbę punktów równą ilości zawodników w najliczniej obsadzonym sektorze. Jeżeli jest tylko jeden zawodnik w dyscyplinie spławikowej
lub podlodowej, który nie złowił żadnej ryby w sektorze, otrzyma on liczbę punktów równą ostatniej pozycji w podsektorze lub sektorze (np. 33 zawodników, 32 złowiło rybę, jeden nie
złowił i otrzymuje on 33 punkty).

Osobom nie biorącym udziału w jakiś zawodach, w zależności od  listy uczestników zawodów, w punktacji będą dopisywane 2pkt.